Problematiek

 

Relatieproblemen

Misschien voelt u zich eenzaam binnen uw relatie en hebt u het gevoel elkaar niet meer te bereiken en steeds in dezelfde patronen terecht te komen. U zou beter met elkaar willen communiceren of zich meer verbonden willen voelen. Mijn ervaring is dat relationele problemen vaak samengaan met psychische klachten. U zult merken dat als u aan de relatieproblemen werkt, dit uiteindelijk uw stemming positief zal beïnvloeden. Goede relaties bevorderen het zelfvertrouwen, het gevoel van verbondenheid, individuele groei en hebben een beschermende invloed op uw fysieke gezondheid.

 

Gezins- en opvoedingsproblemen

Er kunnen zich problemen voordoen binnen een gezin, waarbij u het gevoel kan hebben dat er teveel afstand is tussen u en uw naasten. Het kan gaan om opvoedingsproblemen na een ingrijpende gebeurtenis zoals ziekte of scheiding. Ook bij positieve gebeurtenissen zoals een (gewenste) migratie of de vorming van een nieuw-samengesteld gezin, wordt er behoorlijk veel van alle gezinsleden gevraagd bij het samen zoeken naar een nieuwe balans.

 

Psychische klachten

U kunt zich bij de praktijk aanmelden als u last heeft van bijvoorbeeld spanningsklachten, piekeren, somberheid, angstklachten, slecht slapen, perfectionisme, aanhoudende vermoeidheid, een negatief zelfbeeld e.d.

Informatie over psychische klachten kunt u vinden op Thuisarts.nl

 

Coachingsvragen

Soms zijn er doelen die u graag wilt bereiken en waar u begeleiding bij wilt. Dat kan zijn een individueel doel, maar zeker ook op het gebied van relaties of bijvoorbeeld uw weg vinden in een nieuwe leef- of werkomgeving. U kunt denken aan de uitdagingen van een bi-culturele relatie of gezin, aan expat en migratie-ervaringen in het algemeen, waarbij het van belang is dat u open staat voor het perspectief van de ander, zonder uw eigenheid te verliezen.

Deze post is ook beschikbaar in: Engels Portugees